Historie​

Eydes Kælder er en del af den Lichtenbergske Gaard (senere Lichtenbergs Palæ) midt på gågaden i Horsens, som opførtes i 1744 af storkøbmanden og godsejeren Gehrdt de Lichtenberg. Palæ-bygningen huser i dag Jørgensens Hotel og Eydes Kælder.

Den historiske kælder under Lichtenbergs Palæ husede i mange år E. Eyde & Co. Vinhandel. Grundlagt den 22. juli 1887 af Ewald Eyde til overtagelse af en tidligere vinhandel, grundlagt 1819 af K. Kjeldsen. Ved Ewald Eydes død blev firmaet overtaget af broderen, konsulPeterEyde, der var medinteressant i firmaet.

Den 1. januar 1905 overtoges firmaet af konsul J. Fogh-Nielsen, og efter dennes død videreførtes firmaet af fru G. Fogh-Nielsen og sønnen K. H. Fogh Nielsen. Firmaet har fra sin start til slut ligget på samme adresse i de smukke lokaler midt på den brede hovedgade i købstaden Horsens. 

Eydes Kælder, som i dag er en seværdig restaurationsvirksomhed, er navngivet efter den driftige vinhandler Ewald Eyde og lokalerne har stadig de originale smukke hvide og buede hvælvinger, som danner hyggen, rammen, charmen og atmosfæren i Eydes Kælder.

Personale og ledelse i Eydes Kælder vil gøre alt for at leve op til den historiske arv, som vi synes i høj grad forpligter og tilskynder os til at levere vores mange gæster den allerbedste kvalitet og service i dyb respekt for og i forening med de fantastiske rammer, som danner grundlaget for en af de mest særprægede og sjældne restaurationer i Danmark.

Eydes Kælder er mødestedet midt på landets bredeste gågade i Horsens. Her kan du spise veltillavede klassiske retter, i uformelle omgivelser, fra vores ambitiøse køkkenteam, som altid tilbereder de friske råvarer med omhu og respekt.

Man kan også i baren være sammen over et godt glas øl eller vin og tænke tilbage på de mange aktiviteter og utallige mennesker, som gennem årene har været i disse unikke lokaliteter og eventuelt fundere over snakken og samtalerne, som er foregået under hvælvingerne i over et kvart årtusinde.

I de lune forårsmåneder og i sommersæsonen er det endvidere muligt, at besøge vores udebar på Søndergade lige foran Eydes Kælder og nyde gågadestrøgets liv og handlende samt solens varme stråler over en kølig drink eller eventuelt dagens frokost.

Velkommen i Eydes Kælder.​